Double Pass

engagement

Sinds een tiental jaren hebben voetbalclubs de mogelijkheid zich te laten doorlichten door het onafhankelijke audibureau ‘Double pass’, een spin-off van de VUB.

De uitslag van deze audit, uitgedrukt in sterren van 0 t.e.m. 4, vormt voor de Vlaamse Voetvalfederatie de basis op welk niveau een club haar jeugdopleiding mag aanbieden.

ontvangst 2 sterren double pass

Nadat FC Beigem in 2011 het label ‘Basic regionaal’ haalde werd besloten dit seizoen een sportief stapje hoger te zetten en te gaan voor 2 sterren oftewel het Provinciaal label. Deze kaap werd door de club met succes gerond zodat FCB volgend seizoen, naast het regionale ook het provinciale jeugdvoetbal gaat aanbieden.

De Grimbergse voetballertjes worden hiermee verwend. Alle clubs bieden reeds regionaal voetbal aan. Voor het interprovinciale(IP) niveau kan men al een tijdje terecht bij het mooie KSC Grimbergen. 

FC Beigem biedt vanaf volgend seizoen dus een extra voetbalniveau aan. Iets minder technisch als IP, maar een hoog en zeer fijn niveau waarbij het familiale en vriendschappelijke karakter maximaal behouden kan blijven.

Het samenwerkingsakkoord tussen FC Beigem en KSC Grimbergen geeft bovendien de kans aan spelers om op een eenvoudige manier tussen beide onafhankelijke clubs een sportief terug of opstapje te maken.

In combinatie met de Veldkanteva’s, een KBVB aangesloten club, 100% gericht op meisjes en damesvoetbal, kan Grimbergen als één van de weinige gemeentes in dit land, vanaf nu een totaal voetbal project aanbieden.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!