Niveaus

2-niveaus

Binnen het voetbal kennen we, naast het Elite niveau voor de prof clubs, 3 niveaus waarin jeugdploegen het tegen mekaar opnemen:

  • gewestelijk (ook wel regionaal genoemd)
  • provinciaal
  • interprovinciaal
FC Beigem heeft voor het provinciale niveau gekozen, maar blijft daarnaast ook gewestelijk voetbal aanbieden. We vinden het belangrijk dat elk kind spelplezier kan beleven en dat kan alleen als het op het juiste niveau kan spelen.
Voor beide niveaus vinden we een kwaliteitsvolle opleiding belangrijk, we leggen wel verschillende accenten naargelang het niveau.

Bij de gewestelijke reeksen werd sinds dit seizoen een talentcode ingevoerd waarbij iedere ploeg wordt op basis van een evaluatie ingedeeld in drie niveaus: niveau 1 betekent ‘te goed voor het gemiddelde’, niveau 2 ‘gemiddeld’, en niveau 3 ‘te weinig voor het gemiddelde.’  Op basis daarvan worden de ploegen in verschillende reeksen ingedeeld. Zo probeert men de kwaliteit van de tegenstanders meer evenwaardig te maken om naar de toekomst toe in de mate van het mogelijke te vermijden dat te veel wedstrijden op pakweg 10-0 eindigen, resultaten waar niemand iets aan heeft. Zo wil men ook bekomen dat ploegen van het niveau 1 (boven gemiddeld) nauw aansluiten bij de ploegen die interprovinciaal voetbal spelen. 

Onze samenwerking met KSC Grimbergen zorgt er voor dat we binnen onze gemeente een uniek aanbod hebben om de 3 niveaus van jeugdvoetbal aan te bieden en we dus ook steeds in het belang van de speler kunnen adviseren om op het juiste niveau te kunnen spelen.

Double Pass bewaakt de kwaliteit van de jeugdopleidingen in het voetbal. FC Beigem behaalde in 2017 het 2 sterren label en zo de toegang tot provinciaal voetbal. Details hierover kan je hier terugvinden.

Wil je meer details kennen over alle andere aspecten van ons jeugdbeleid, klik dan door op één van onderstaande linkjes:
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!