Diplomas

3-diplomas

Alle basisopleidingen, van Initiator-Getuigschrift C tot het Trainer A -  UEFA A, worden samen met de Vlaamse Trainersschool (VTS) georganiseerd. Voetbal Vlaanderen is eveneens verantwoordelijk voor de invulling en organisatie van de specifieke opleidingen (keepertrainer, talentscout, technisch verantwoordelijke jeugdopleiding, …).

Initiator - Getuigschrift C
Het beginniveau voor iedereen die nog geen diploma heeft en de trainerscursus veldvoetbal wil starten. Tijdens de opleiding verwerft men de competenties om op een pedagogisch verantwoorde manier kinderen (U6 tem U9) te animeren tijdens voetbaltrainingen en te begeleiden tijdens jeugdwedstrijden  in een niet-competitief kader met een hoog fun gehalte.
 
Instructeur B - Getuigschrift B
Deze cursus bouwt verder op de opleiding Initiator - Getuigschrift C. Tijdens de opleiding verwerft een kandidaat / kandidate de competenties om op een pedagogisch verantwoorde manier een trainingssessie op te maken en deze te begeleiden voor jeugdspelers binnen een 8v8-omgeving in de categorieën U10 t.e.m. U12 in een niet-competitief kader, teneinde hen via aangepaste sporttechnische en tactische trainingsopbouw te laten doorstromen naar een hoger niveau in een recreatief of competitief kader.

Trainer B - UEFA B
Het beheersen van de pedagogische principes bij het opleiden van jeugdvoetballers en het trainen volwassen amateurvoetballers in een 11v11-omgeving in een competitieve omgeving staat centraal. 

Meer info vind je op www.voetbalvlaanderen.be/nl/opleidingen-voetbal.

Wil je meer details kennen over alle andere aspecten van ons jeugdbeleid, klik dan door op één van onderstaande linkjes:

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!