Project X

De laatste weken en maanden is er achter de schermen hard gewerkt door de besturen van KFC Borght-Humbeek en FC Beigem samen met de steun van het gemeentebestuur.

Omdat een fusie van twee verenigingen niet zomaar kan geïmproviseerd worden, hebben we het volledige fusie plan “Project X” opgedeeld in drie fases.

Fase 1 – Seizoen 2021 – 2021: we starten een samenwerking op 3 vlakken

  • U5 t.e.m. U7 zullen onder gezamenlijke vlag trainen en wedstrijden spelen (U6/U7).
  • Doelmannen van de jeugdploegen van beide clubs (vanaf leeftijdscategorie U10) zullen samen keeperstraining krijgen.
  • Voor U17 – U19 – U21 wordt een gezamenlijk postformatie programma opgezet. Spelers van beide verenigingen zullen om de twee weken uitgenodigd worden voor postformatie trainingssessies, alsook voor vriendschappelijke postformatie wedstrijden en tornooien doorheen het seizoen om hun spel(inzicht) te verbeteren en hen te begeleiden richting seniorenvoetbal.
  • Dankzij de steun van het Grimbergse gemeentebestuur wordt er een synthetisch veld op de site te Beigem aangelegd.

Tijdens deze eerste fase blijven de leeftijdscategorieën U8 t.e.m U21 alsook de senioren & veteranen ploegen onder afzonderlijke vlag trainen en wedstrijden spelen.

Fase 2 – Seizoen 2022 – 2023: De volledige fusie van beide verenigingen is een feit

  • Voor de jeugd wordt er onder de nieuwe vlag getraind en gespeeld. Er wordt binnen de club zowel provinciaal als regionaal voetbal aangeboden zodat elke speler op zijn of haar niveau voetbalplezier kan ervaren.
  • De seniorenploegen smelten samen tot 1 senioren A ploeg en 1 senioren B ploeg – respectievelijk 1ste/2de provinciale niveau en 3de/4de provinciale niveau. De respectievelijke veteranenploegen van beide verenigingen spelen onder gezamenlijke vlag van de nieuwe vereniging. 
  • Dankzij de steun van het Grimbergse gemeentebestuur wordt er een synthetisch veld op de site te Humbeek aangelegd.

Fase 3 – Seizoen 2023 – 2024: vervolmaking infrastructuur

  • Er wordt een nieuwe kantine en kleedkamers gebouwd op de site te Humbeek door het Grimbergse gemeentebestuur.

Interimbestuur

De besturen van beide voetbalclubs hebben een interimbestuur opgericht met afgevaardigden uit beide clubs. Het interimbestuur heeft het mandaat gekregen om de fusie in goede banen te leiden op basis van een projectmatige aanpak.

Het interimbestuur bestaat uit Bart Mertens (FC Beigem), Peter Robberechts (KFC Borght-Humbeek), Kurt De Bondt (FC Beigem), Nathalie Knevels (KFC Borght-Humbeek),  Gauthier De Schouwer (FC Beigem), Boris Abts (KFC Borght-Humbeek), Tom Deleuze (KFC Borght-Humbeek) en Wim Soetens (FC Beigem). Zij worden met raad en daad bijgestaan en gesteund door de 2 huidige voorzitters Frank Nees (FC Beigem) en Theo Knevels (KFC Borght-Humbeek)

Uiteraard kunnen we nog veel hulp gebruiken voor het uitwerken van dit project. Heb je vragen of wil je graag meehelpen, dan kan je een mail sturen naar: info@projectx.football.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!